Tisztelt Látogató!

Köszöntjük Önt Vajka község honlapján!

E honlap vajkaiakhoz és minden más érdeklődőhöz szól. Célja, hogy közelebb hozzuk minden látogatóhoz községünket, az önkormányzat működését, tájékoztassunk az aktuális eseményekről, bemutassuk Vajka múltját és jelenét, s lehetőséget biztosítsunk a gyors és zökkenőmentes kommunikációhoz.
Vajka gazdag múltú és ígéretes jövőjű község a Csallóköz délnyugati részén, a szlovák–magyar államhatár közelében. Vajka jelenlegi helyzetét nagyban meghatározza, hogy a bősi vízierőműhöz tartozó felvízcsatorna és a Duna régi medre között helyezkedik el, két másik településsel – Bodakkal és Doborgazzal – együtt. A községet egyedi természeti környezet öleli körül, ezért a kirándulók és a pihenésre vágyók kedvelt célpontja. Közel fekszik Pozsonyhoz, ahogy a járási székhelyhez, Dunaszerdahelyhez és a rajkai szlovák–magyar, illetve a bergi szlovák–osztrák határátkelőhöz is.
Honlapunkkal szeretnénk tartalmas és igényes szolgáltatást nyújtani minden egyes vajkai lakosnak, s minél kimerítőbb információkkal szolgálni minden érdeklődőnek, aki fel szeretné keresni településünket.

Hasznos böngészést kívánunk!

Vajka önkormányzata  

Aktuális információk

19. 4. 2017
2017. április 21-én (pénteken) a községi hivatal technikai okok miatt zárva lesz.
27. 3. 2017
Értesítjük a község lakosságát, hogy április 24-én (hétfőn) a község területén hulladék gyűjtésére kerül sor. Gyűjtenek: elektromos hulladékot, háztartási villamos gépeket, számítógépeket, fém hulladékot, matracokat, ágyakat, fotelokat, székeket, textíliát. Kérjük a lakosságot, hogy a hulladékot reggel 7.30 órára rakják ki a házuk elé.  
12. 12. 2016
12. 12. 2016