Tisztelt Látogató!

Köszöntjük Önt Vajka község honlapján!

E honlap vajkaiakhoz és minden más érdeklődőhöz szól. Célja, hogy közelebb hozzuk minden látogatóhoz községünket, az önkormányzat működését, tájékoztassunk az aktuális eseményekről, bemutassuk Vajka múltját és jelenét, s lehetőséget biztosítsunk a gyors és zökkenőmentes kommunikációhoz.
Vajka gazdag múltú és ígéretes jövőjű község a Csallóköz délnyugati részén, a szlovák–magyar államhatár közelében. Vajka jelenlegi helyzetét nagyban meghatározza, hogy a bősi vízierőműhöz tartozó felvízcsatorna és a Duna régi medre között helyezkedik el, két másik településsel – Bodakkal és Doborgazzal – együtt. A községet egyedi természeti környezet öleli körül, ezért a kirándulók és a pihenésre vágyók kedvelt célpontja. Közel fekszik Pozsonyhoz, ahogy a járási székhelyhez, Dunaszerdahelyhez és a rajkai szlovák–magyar, illetve a bergi szlovák–osztrák határátkelőhöz is.
Honlapunkkal szeretnénk tartalmas és igényes szolgáltatást nyújtani minden egyes vajkai lakosnak, s minél kimerítőbb információkkal szolgálni minden érdeklődőnek, aki fel szeretné keresni településünket.

Hasznos böngészést kívánunk!

Vajka önkormányzata

 

Aktuális információk

14. 12. 2017
2017. december 27. és 28-án a községi hivatal zárva lesz.
13. 12. 2017
Értesítjük a lakosságot, hogy a műanyag flakonok gyűjtése 2017. december 28-án (csütörtökön) lesz.
27. 6. 2017
Értesítjük a lakosságot, hogy 2017. július 1-től csak azoknak a személyeknek lesz bebiztosítva a háztartási hulladék elvitele, akiknek az ez évi piros matrica lesz a szemétkukáján.
12. 12. 2016